Fedja-setä

Yhteisnide suosituista lastenkirjaklassikoista.

Fedja-setä on kuusivuotias poika, jota sanotaan sedäksi siksi että hän on niin totinen ja osaa niin hyvin pitää huolta itsestään. Hänen seikkailunsa alkavat kun hän eräänä päivänä kutsuu uuden tuttavuuttensa, puhuvan Matroskin-kissan, asumaan perheensä taloon. Fedja-sedän äiti kuitenkin kieltäytyy ehdottomasti asumasta samassa talossa kissan kanssa, joten Fedjä-setä päättää kuin päättäkin siksi muutta kotoa.

Hän ja kissa nuosevat linja-autoon ja päättyvät maalle Prostokvashino-kylään, minne he jäävät asumaan. Heti aluksi he tapaavat täällä myös Musti-koiran, joka sekin jää asumaan heidän kanssaan. Yhdessä he tutustuvat muihin kyläläisiin ja seikkailevat uusien ystävien parissa.

Näin alkaa Eduard Uspenskin klassikkokirja Fedja-setä, kissa ja koira, ja Fedja-setä ystävineen seikkailevat vielä jatko-osissakin. Tähän yhteisniteeseen on kerätty yhteen kaikki suomennetut osat. Näille rakastetuille klassikkokirjoille voi nauraa sekä lapsi että aikuinen, ja ne sopivat hyvin vaikka ääneen luettavaksi.

Audience:

Tags:

Review by: Kruunupyyn kirjastot Monday, April 13, 2015