Fangirl

En ungdomsbok om fanfiction, college, familj och kärlek

Cath och hennes tvillingsyster Wren ska börja på college. De har tidigare gjort allt tillsammans men nu vill Wren varken dela rum med Cath eller skriva fanfiction om karaktären Simon Snow, ett intresse de länge delat.

Väl på college får Cath en rumskompis som inte gillar henne och vars pojkvän hänger där stup i kvarten. Caths lärare tycker fanfiction är skräp och hennes snygga klasskompis vill bara prata om att skriva. Cath vill allra helst vara ifred och överleva läsåret, en låda med proteinbars under sängen ska hjälpa henne undvika att lämna sitt rum. Men det är svårt att isolera sig då någon pockar på ens uppmärksamhet.

Fangirl är en underbar bok om förändringar, fanfiction och första kärleken. Rainbow Rowell har även skrivit ungdomsboken Eleonor & Park.

Fanfiction enligt Wikipedia:

Fanfiction är ett begrepp för skönlitterära berättelser som utspelar sig i redan existerande fiktiva universum. Fanfiction skapas med utgångspunkt i originalets värld. Vanligen används figurer, begrepp och platser som redan är etablerade, men dessa kan i sin tur sättas in i nya sammanhang och interagera med egenskapade rollfigurer för att på så sätt låta nya situationer uppstå och skapa nya berättelser.

Audience:

Tags:

Review by: Lina Granqvist Björkskog Thursday, June 11, 2015