Avvikande praxis i biblioteket, gäller tillsvidare, uppdaterat 7.10.2020

Situationen förändras hela tiden och det kan komma snabba förändringar i bibliotekens öppettider eller praxis. Följ med bibliotekets information – tillsammans gör vi biblioteket till en trygg plats att besöka!

Allmänt:

• Vi rekommenderar att du använder ansiktsmask då du besöker biblioteket Rekommendationen gäller alla kunder som är över 15 år. Även bibliotekets personal använder ansiktsmask.

• Kom ihåg säkerhetsavståndet på 1-2 meter till andra kunder och till personalen.
  • Den starka rekommendationen om användning av ansiktsmask är ett komplement till de befintliga säkerhetsråden. Det är fortfarande viktigt med noggrann handhygien, att man stannar hemma om man är sjuk och gör coronatest om man får symptom. Kom ihåg att hosta eller nysa i ärmen.
  • Sköt om din handhygien antingen genom att använda handdesinfektionsmedel, som finns tillgängligt i biblioteket, eller genom att tvätta händerna på toaletten.
  • Uträtta dina ärenden i biblioteket snabbt. Undvik köbildning genom att ta i beaktande säkerhetsavståndet.
  • Vi rekommenderar betalning med kort, så vi önskar att du betalar med kort, inte med kontanter.

Lokaler och apparater:

• Läsplatsernas antal i tidningsläsesalarna och ute i bibliotekssalarna har minskats.
  • Biblioteket tar tillsvidare inte emot gruppbesök.
  • Kunddatorernas placering har ändrats så att du kan hålla distans till andra kunder. Bredvid datorerna finns handdesinfektionsmedel. Kom ihåg att desinficera händerna innan du använder datorn.
  • Kunderna använder alla apparater självständigt. Plexiglas har monterats vid kundservicediskarna, kundbetjäningen sker genom plexiglaset. Det är inte möjligt att få personlig närservice.
  • Bredvid låneautomaterna finns handdesinfektionsmedel. Kom ihåg att desinficera händerna innan du använder automaten.
  • Huvudbibliotekets kopieringsmaskin i första våningen är inte i bruk. Det är möjligt att skriva ut från datorn i andra våningen där en kopieringsmaskin/skanner är i bruk . Självbetjäning gäller.

Vad kan du göra i biblioteket?

• Välkommen att låna! Till ditt förfogande står en stor samling böcker, filmer, tidningar och musik. Lån kan förnyas 5 gånger och hämttiden för reserverat material är 7 dagar.
  • Det omfattande e-materialet står fortsättningsvis till ditt förfogande. Du kan låna ljudböcker, e-böcker och höra på musik med ditt bibliotekskort. En stor samling digitala dagstidningar och tidskrifter kan även användas på distans.

Välkommen till biblioteket!

Audience: