Europas vackra vägar

Detta är en ny bok som visar färdigt planerade körrutter längs 47 av de mer kända vägarna genom hela Europa.

Har ni haft tankar på att bila genom Europa, men inte riktigt kommit till skott? Kanske känns tanken lite stor? Då kan denna bok bidra med skön inspiration och färdigt planerade resrutter.
Boken inleds med en översikt över rutterna och är sedan indelad i två avsnitt. Det första med detaljerad information om varje område samt ruttkartor med beskrivning och bilder på sevärdheter. Naturlandskap, natursevärdheter, kulturminnen, kulturaktiviteter samt särskilda sport- och fritidsmål finns utsatta längs rutterna. Varje land inleds med en kortare text om landets historia, geografi, natur, kulturliv osv. Bokens senare del innehåller vägkartor på hela Europa.
Finland finns förstås med. Här har man valt vägen genom Lappland ner mot östra Finland och avslutningsvis ner mot södra Finland. Västra Finland får alltså inte visa upp sig, tyvärr.
Det jag lite saknar i boken är vad man ska tänka på inför en bilsemester i varje enskilt land, hur olika saker fungerar längs vägarna, finns det vägpirater osv. Det finns heller ingen information om övernattningar. Det var kanske inte heller tanken bakom denna bok. Vill man veta mer om detta så kan det vara bra med en vanlig reseguide.
Boken inspirerade ändå till roadtrips ut i Europa.

 

Audience:

Tags:

Review by: Biblioteken i Vörå Monday, June 29, 2015