Et näe katsot kauas

Pietarsaarelaisia runoja

Markku Laitinen on pietarsaarelainen kirjoittaja, joka on tullut tunnetuksi lukuisista Pietarsaaren sanomiin kirjoittamistaan kolumneista ja kirja-arvioista. Kolumnit ovat käsitelleet tavallisen ihmisen elämää eri näkökulmista ja olleet usein hyvinkin koskettavia. Kirja-arvioissa hän on esitellyt mm. ihmisen henkiseen hyvinvointiin liittyviä uutuuskirjoja. 

Nyt Markku Laitinen on julkaissut ensimmäisen oman kirjansa, runokirjan Et näe katsot kauas. Teemat ovat pitkälti lehtikirjoituksista tuttuja: itsenään olemisen haasteita, rakastamisen vaikeutta ja kuoleman olemassaoloa. Runot pohjautuvat hänen omaan elämäänsä ja kirjaan on valittu parhaita runoja vuosikymmenten varrelta.

Kirjan nimi Et näe katsot kauas viittaa siihen, että tähyillessään kauas ja tavoitellessaan sieltä kaikkea kiinnostavaa ihminen ei huomaa lähellään olevaa hyvää. Runomuoto on kätevä keino heittää lukija keskelle tunteita ja tapahtumia. Kun kolumneissa asioita voi avata ja pohtia monelta suunnalta, on runo tiivis sykkyrä, jonka jokainen lukija voi avata omalla tavallaan.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Tuesday, January 22, 2013