Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Romantiskt och humoristiskt om kärlek, relationer, vänskap och om människans bästa vän.

Rachels liv har gjort en helomvändning. Hon har på kort tid slutat jobba på en pr-firma, gjort slut med sin pojkvän och blivit av med lägenheten i centrala London. Rachel är trettionio år och framtiden ser allt annat än ljus ut. Det liv och den fasad som hon byggt upp rasar plötsligt samman och hon känner sig mer vilsen än någonsin.

Mitt i allt detta ärver Rachel sin mosters hus på landet, hennes hund och ett hundstall fullt med övergivna hundar. Motvilligt flyttar Rachel dit men blir med tiden allt mer engagerad i hundstallet och omplaceringen av de fyrfotade vännerna.

I Ensamma hjärtan och hemlösa hundar lär vi, förutom Rachel, känna hennes assistent Megan, den buttre men attraktive veterinären George, den ensamstående tvåbarnsmamman Zoe och den barnlösa Natalie. När Natalie plötsligt förlorar jobbet får hon möjlighet att ta hand om om Bertie, en glupsk basset, som kommer att förändra hennes liv. Samtidigt blir småbarnsmamman Zoe påtvingad en hundvalp av sin exman.

Hundstallet blir deras andra hem.  Det är på hundstallet vännerna träffas och genom hundarna utvecklas och fördjupas deras relationer.

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är en romantisk och humoristisk feel good-roman om kärlek, relationer, vänskap och om allt det man kan lära av människans bästa vän.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrikabiblioteken Thursday, June 20, 2013