Eldhäxan

Första boken om eleverna på trolldomsakademien.

Trolldomsakademien i Morwhayle är en skola för ungomar med magiska gåvor. På den här skolan börjar Miranda, som av någon anledning påstår att hon är odöd. Genast blir hon vän med Orville, som bott på skolan länge eftersom hans farbror är skolans prefekt, och Emmi, som kanske har en del hemligheter i sin bakgrund. De har inte hunnit känna varandra länge innan de börjar försöka nysta upp ett mysterium - nämligen är det så att skolans professorer hittats död i en av elevtoaletterna, och det är inget tvivel om att någon mördade honom. Inte länge efter det hittade Emmi och Orville en mystisk, magisk varelse i just den toaletten, som de fångade och bestämde sig att försöka ta reda på mera om...

En annan som försöker ta reda på vad som hände professorn är ungdomarnas nya lärare, Malda. Går det att lita på henne? Hon är ju känd som före detta ondskefull demonprinsessa, men har hon verkligen bättrat på sig sedan dess?

Boken utspelar sig i staden Morwhayle, som författaren Peter Bergting tidigare skrivit om i trilogin Legenden om Morwhayle där vi också för första gången fick möta Malda. Edhäxan är första delen i en ny serie.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Kronoby den 17 april 2015