Elämäni nomadina

Möisitkö omaisuutesi pois ja lähtisit maailmalle ilman paluulippua?

Voiko nykyihminen elää kiertolaisena kulkien ympäri maapalloa ilman vakituista asuntoa, ilman työpaikkaa tai sosiaaliturvaa, ilman pysyviä perhe- ja ystävyyssuhteita? Mennä sinne minne haluaa, viipyä niin kauan kuin haluaa, elää luonnon rytmissä itseään kuunnellen? Tekeekö tällainen elämäntapa ihmisen onnelliseksi - ja onko siitä enää paluuta tavalliseen elämään?

Filosofian tohtori ja entinen liike-elämän konsultti Päivi Kannisto kyllästyi kahdeksan vuotta sitten kiireiseen elämäänsä. Löydettyään samanhenkisen matkakumppanin hän jätti arvostetun työpaikkansa, möi omaisuutensa ja osti matkaliput Brasiliaan. Muita suunnitelmia hänellä ei ollut, hän halusi vain vaihtaa entisen elämäntapansa uuteen vapauteen.

Parin vuoden matkustelun jälkeen Päivi Kannisto ja hänen miehensä tapasivat autonkorjaajan, joka oli ollut matkalla 28 vuoden ajan. Tapaaminen sai Kanniston mielenkiinnon heräämään: oliko maailmalla liikkeellä paljonkin tällaisia nykyajan nomadeja, ihmisiä, jotka kulkevat paikasta toiseen ilman vakituista asuinpaikkaa? Miksi ihmiset haluavat matkustaa, miksi jäädä paikoilleen?

Vastauksena näihin kysymyksiin syntyi kirja Elämäni nomadina, jossa Päivi Kannisto kertoo liikuvan elämäntavan historiasta ja nykynomadien kokemuksista. Hän on haastatellut kirjaa varten 30 eri-ikäistä ja eritaustaista kulkuria omien kokemustensa lisäksi. 

 

 

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Friday, September 28, 2012