Ei voi olla totta!

Vai voiko sittenkin?

Maailmassa on paljon ihmeellisiä asioita, jotka voivat hämmästyttää pientä kulkijaa. Tähän kirjaan on koottu osa niistä. Tiedot on jaettu neljään aihealueeseen, jotka on erotettu eri väreillä: avaruutta koskevat ennätykset löytyvät otsikon Maailmankaikkeuden ihmeet alta, ja maapallon erikoisuuksia esitellään osassa Ihmeellinen maailma. Kolmannesta osasta löytyy ihmisiin ja eläimiin liittyviä ennätyksiä ja viimeisestä osasta erilaisia teknisiä taidonnäytteitä.

Kirjasta selviää mm. mikä on kaikkein painavinta maailmankaikkeudessa, missä paikassa sataa eniten lunta, kuinka vahva muurahainen oikeasti on ja kuinka kaukana avaruudessa ihminen on käynyt. Syvällisempään pohdiskeluun voivat antaa aihetta tiedot maapallon väkiluvun kasvusta tai maailman tuhoisimmista luonnonkatastrofeista ja taudeista. Entä mitäpä tapahtuisi, jos kaikki maapallolla oleva jää sulaisi?

Tässä kirjassa ei ole yhtä paljon ennätyksiä kuin Guinnessin ennätyskirjassa mutta nämä ennätykset perustuvat enemmän olemassa oleviin tosiasioihin. Kaikki ennätykset on esitelty selkein värikuvin ja selittävin kaavioin. Tämä kirja sopii koko perheen luettavaksi. 

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Thursday, November 13, 2014