Fredrika-kirjastojen e-kirjat

Kirjaston asiakkaana sinulla on mahdollisuus lainata e-kirjoja. Lainaaminen edellyttää kirjastokorttia ja PIN-koodia.

Ellibsin e-kirjat ja e-äänikirjat

ellibs
Voit lainata suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä e-kirjoja, suomalaisen e-kirjapalvelun Ellibsin kautta. Ellibsin e-kirjat ovat epub- tai pdf-muodossa ja ne voi ladata omalle tietokoneelle. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä. 

Ellibsiin aloitussivulle

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Asiakas voi valita laina-ajaksi 7 tai 28 päivää. Kirjoissa voi olla vain yksi yhtäaikainen lainaaja per kirja. Lainassa olevia kirjoja voi varata. Asiakkaalla voi olla max. 5 yhtäaikaista lainaa ja 7 varausta.

Miten se toimii?

Ohjeet eri laitteille ja lukuohjelmille löytyvät Ellibsin sivuilta.

 

Elibin ruotsinkieliset e-kirjat

elib
E-kirja on useimmiten EPub- tai pdf-muodossa ja sen voi ladata omalle tietokoneelle. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista. E-äänikirjan kuuntelemisen aikana internetyhteyden tulee olla päällä.

Elibin aloitussivulle

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Lainausaika on 28 päivää. Voit lainata yhden kirjan/viikko.

Miten se toimii?

Palvelun toimintaohjeet löytyvät e-kirjojen sivuilta otsikon ”Så funkar det” alta.

 

Vapaasti käytettävät e-kirjat

ekirjasto
Kirjastot.fi:n e-kirjastosivustolla löydät valikoima e-kirjoja, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Kokoelmassa on päänsääntöisesti vanhempia teoksia, sekä suomeksi että ruotsiksi. Sivun ylälaidasta voit valita minkä kielisen sisällön haluat nähdä.

E-kirjaston aloitussivulle

  1. 101 e-kirjaa

    Kirjoittanut: Pietarsaaren kirjasto

    Kirjojen Suomi -verkkokirjaston kautta voi lukea 101 e-kirjaa ilmaiseksi vuoden 2017.

  2. E-kirjauutuuksia

    Kirjoittanut: Lina Granqvist Björkskog

    Uusia e-kirjoja Ellibsiltä