E-böcker

Som låntagare har du möjlighet att låna e-böcker. Användningen förutsätter att du har ett lånekortsnummer och en PIN-kod.

Elibs svenska e-böcker och e-ljudböcker

Elibs e-böcker är i ePub- eller pdf-format och kan laddas ner till den egna datorn. En del e-böcker kan även läsas online, dvs. uppkopplad mot nätet utan att ladda ner ett läsarprogram. För att lyssna på Elibs e-ljudböcker behöver du vara uppkopplad mot nätet.

Startsida för Elib

Lånevillkor

För att låna behöver du lånekort och pinkod vid något av Fredrikabiblioteken. Lånetiden är 28 dagar. Du har möjlighet att låna en bok/vecka.

Hur fungerar det?

e-bokssidorna under rubriken ”Så funkar det” finns det information om hur tjänsten fungerar.

Ellibs e-böcker och e-ljudböcker

Du kan också låna finska, svenska och engelska e-böcker hos den finländska e-bokstjänsten ellibs. Ellibs e-böcker är i epub- eller pdf-format och kan laddas ner till den egna datorn. En del e-böcker kan även läsas online, dvs. uppkopplad mot nätet utan att ladda ner ett läsarprogram. För att lyssna på Ellibs e-ljudböcker behöver du vara uppkopplad mot nätet. 

Startsida för Ellibs

Lånevillkor

För att låna behöver du lånekort och pinkod vid något av Fredrikabiblioteken. Lånetiden är 7 eller 28 dagar (du kan själv välja). En e-bok kan endast lånas av en låntagare åt gången, utlånade e-böcker kan reserveras. En låntagare kan låna max 5 böcker samtidigt och reservera 7 böcker.

Hur fungerar det?

Ellibs’ sidor finns mer information om hur tjänsten fungerar (på finska).

  1. Fria e-böcker

    Skrivet av: Anna Gripenberg

    Visste du att webben är full av böcker som är fritt tillgängliga för dig?