E-böcker

Som låntagare har du möjlighet att låna e-böcker. Användningen förutsätter att du har ett lånekortsnummer och en PIN-kod.

Elibs e-böcker och e-ljudböcker

På Elib finns svenska e-böcker och e-ljudböcker. Elib har också ett mindre urval av e-böcker och e-ljudböcker på andra språk.

Elibs e-böcker kan laddas ner till din dator, surfplatta eller smarttelefon. En del e-böcker kan även läsas online, dvs. uppkopplad mot nätet utan att ladda ner ett läsarprogram.

För att lyssna på Elibs e-ljudböcker i webbläsaren behöver du vara uppkopplad mot nätet. I appen Biblio kan du även lyssna på Elibs e-ljudböcker utan uppkoppling.

Startsida för Elib

Lånevillkor

För att låna behöver du lånekort och pinkod vid något av Fredrikabiblioteken. Lånetiden är 28 dagar. Du har möjlighet att låna en bok/vecka.

Hur fungerar det?

e-bokssidorna under rubriken ”Så funkar det” finns det information om hur tjänsten fungerar.

Ellibs e-böcker och e-ljudböcker

Du kan också låna finska, svenska och engelska e-böcker hos den finländska e-bokstjänsten ellibs.

Ellibs e-böcker kan laddas ner till din dator, surfplatta eller smarttelefon. En del e-böcker kan även läsas online, dvs. uppkopplad mot nätet utan att ladda ner ett läsarprogram.

För att lyssna på Ellibs e-ljudböcker behöver du vara uppkopplad mot nätet.  

Startsida för Ellibs

Lånevillkor

För att låna behöver du lånekort och pinkod vid något av Fredrikabiblioteken. Lånetiden är 7 eller 28 dagar (du kan själv välja). En e-bok kan endast lånas av en låntagare åt gången, utlånade e-böcker kan reserveras. En låntagare kan låna max 5 böcker samtidigt och reservera 7 böcker.

Hur fungerar det?

Ellibs’ sidor finns mer information om hur tjänsten fungerar.

  1. Fria e-böcker

    Skrivet av: Anna Gripenberg

    Visste du att webben är full av böcker som är fritt tillgängliga för dig?