E-aineistot

Pietarsaaren kaupunginkirjasto tarjoaa mahdollisuuden käyttää useita palveluita, joissa on e-kirjoja, e-lehtiä, e-musiikkia sekä digitaalisia tietokantoja ja hakuteoksia. Joitakin voit käyttää kotoa ja toisiin pääset käymällä kirjastossa.

E-kirjat

Biblion e-kirjat ja e-äänikirjat (pääasiassa ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja) Käytettävissä kotoa kirjastokortilla ja pin-koodilla. E-kirjat-sivulla on lisätietoja.

Ellibsin e-kirjat (pääasiassa suomenkielisiä e-kirjoja) Käytettävissä kotoa kirjastokortilla ja pin-koodilla. E-kirjat-sivulla on lisätietoja.

Pietarsaaren kaupunginkirjasto tarjoaa yhdessä muiden Fredrika-kirjastojen ja Vaasan kaupunginkirjaston kanssa e-kirjoja Ellibs- ja Biblio-palveluista.

E-lehdet

PressReader

Maailman sanoma- ja aikakauslehdet kännykkään ja tabletille – ilmaiseksi kirjaston verkon kautta!

PressReader sisältää 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 150 maasta 60 eri kielellä. PressReaderin lehtiä voi ladata tabletille tai älypuhelimeen kirjaston langattoman verkon kautta. Kun sitten olet ladannut lehden, se pysyy tabletilla tai kännykässä ja voit lukea lehteä vaikka sinulla ei ole internetyhteyttä. Lisäksi voit kirjastokäyntisi jälkeen ladata lehtiä rajoituksetta 72 tunnin ajan.

Tee näin:

  • Lataa ilmainen PressReader-sovellus
  • Yhdistä tablettisi tai älypuhelimesi kirjaston langattomaan verkkoon BIBWLAN
  • Avaa PressReader ja lataa suosikkilehtiäsi palvelusta
  • Lue lehdet kirjastossa tai kotona, lehtesi pysyvät sovelluksessa lähdettyäsi kirjastosta ja voit lukea niitä ilman internetyhteyttä milloin vain haluat.
  • Voit vielä ladata uusia lehtiä 72 tunnin ajan kirjastokäyntisi jälkeen.

PressReaderissä on lehtiä koko maailmasta, eri kielillä afrikaansista zuluun. Voit hakea maan, kielen tai luokan mukaan ja löytää esim. Le Monden, Aftenpostenin ja The Washington Postin.

Sanoma- ja aikakauslehdet ovat paperiversioiden täydellisiä kopioita ja viimeisin numero on heti saatavilla.

PressReader-sovellus toimii seuraavissa laitteissa iPhone/iPad, Android, Windows ja Blackberry.

PressReaderiä voi käyttää myös kirjaston tietokoneilla.

ePress

ePress sisältää suomalaisia sanomalehtiä. Heti ilmestymisensä jälkeen ovat luettavissa mm. Hufvudstadsbladet, Helsingin sanomat, Österbottens tidning ja Pietarsaaren sanomat. ePress on käytettävissä kirjaston tietokoneilla ja omalla tabletilla, älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella ollessasi yhdistettynä kirjaston langattomaan verkkoon.

Journal.fi

Suomalaiset tiedelehdet verkossa. Journal.fi on tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta.

E-musiikki

Naxos Music Library

Pietarsaaren kaupunginkirjaston asiakkaana sinulla on mahdollisuus kuunnella musiikkia Naxos Music Library-palvelun kautta. Naxos Music Library-palvelusta löytyy ensisijaisesti klassista musiikkia, mutta myös jazzia ja etnomusiikkia.

Aloitat sivulta http://jakobstad.naxosmusiclibrary.com. Palvelu on käytettävissä kotoa kirjastokortilla.

Tee näin:

Syötä kirjastokorttisi numero "Library card number”-kenttään ja napsauta "login".
Musiikkitiedostot ovat "streaming"- muodossa - niitä ei voi tallentaa omalle tietokoneelle.

Kuunteluoikeus kestää kaksi tuntia, jonka jälkeen palveluun on mahdollista kirjautua uudelleen. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun.

Tietokannat

Artikelsök – artikkelihakemisto, jossa on viittauksia lähinnä ruotsinkielisiin sanoma- ja aikakauslehtiin. Täällä on myös kokotekstiartikkeleita. Käytettävissä kirjastossa.

Alex – ruotsinkielinen kirjailijahakemisto. Kirjailijahakemisto, jossa esitellään ruotsalaisia ja muun maalaisia kirjailijoita. Käytettävissä kirjastossa.

Nationalencyklopedin – ruotsalainen hakuteos. Sisältö perustuu painettuun kirjaan mutta sitä on laajennettu ja päivitetään jatkuvasti. Käytettävissä kirjastossa.

Lyrics- ruotsinkielinen runohakemisto. Käytettävissä kirjastossa.

Pietarsaaren kaupungin esitteet

Pietarsaaren kaupungin tuottamat esitteet sekä tiedotuslehti Pietarsaari tiedottaa löytyvät kaupungin nettisivuilta.