Dominodöden

Spännande dominospel

Jonas Moström började förra året på en ny serie om psykiatrikern Nathalie Svensson i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, GMP. Moströms tidigare böcker handlade om Sundsvallspolisen Johan Axberg och hans vän överläkaren Erik Jensen. I Dominodöden förenas de båda serierna.

Överläkare Erik Jensen försvinner förlöst i en kulvert under en journatt på Sundsvalls sjukhus. Samtidigt hittas hans kollega Thomas Hoffman mördad. Hoffman försvann också spårlöst på samma plats tre dygn tidigare. Det finns mycket som tyder på att det är samma gärningsman och att Erik svävar i livsfara. Kommissarie Johan Axberg och hans kolleger kopplas in på fallet och de besluter sig för att kalla in Rikskriminalens gärningsmannagrupp från Stockholm. Psykiatrikern Nathalie Svensson tvekar först om hon ska följa med, då hon precis genomgått ett antal personliga traumatiska upplevelser. Men hon kan inte låta bli att ta sig an uppdraget när hon inser att hennes syster Estelle, bosatt i Sundsvall, som hon inte träffat på många år kan vara inblandad. Dessutom framkommer det att Estelle har haft ett förhållande med nyskilde och försvunne Erik Jensen.

De två grupperna gör en gemensam ansträngning för att fånga mördaren och hitta Erik Jensen levande. Kan de komma mördaren på spåren genom att lista ut vad dominobrickorna som man hittat betyder?

Audience:

Tags:

Review by: Stadsbiblioteket i Närpes Wednesday, October 14, 2015