Djurböcker

Tips på böcker med djur i huvudrollerna.

När Nelson Maräng inte hittar sin mamma på tågstationen som väntat så blir han tvungen att söka hjälp av den hemlösa tigern Zamba. En charmig och läsvärd bok som får en att tänka på vad vårt samhälle värdesätter. Också den gulligaste ritade tigern jag någonsin sett.

Betyg: 4/5

Ärligt talat så har jag inte en blekbå aning om vad en murmel är, men om de uppför sig som herr Pierre så duger de bra. Även om boken är baserad på en kinesisk myt så finns det något otroligt finskt mellan raderna på denna vackra, melankoliska bok.

Betyg: 4/5

I denna charmiga och informativa bok så får man följa med livet på en fårfarm i Småland i ett helt år. Så hur får får får? Får får får med andra får?

Betyg: 4/5

I denna bok får man höra om allt från ett falabellaföl till en stor kallblodshingst. Det enda som är säkert är att varje buse sätter ett leende på ens läppar när man läser om deras otyg.

Betyg: 5/5

Denna bok är proppfull med information om marsvin samt hur man sköter dem.

All information verkar korrekt men eftersom jag själv vet ytterst lite om marsvin så rekommenderar jag att titta på många olika faktakällor att informationen är färsk och säkert stämmer. Detta gäller främst om man tänker på att skaffa ett marsvin.

Betyg: 4/5

Gorillan Ivan bor på gallerian tillsammans med elefanten Stella och hunden Bob. När lilla babyelefanten Ruby flyttar in så får han lära sig att det är Stella som tar hand om alla. Men Stella är sjuk och gammal och gallerian behöver pengar...

En poetisk men sorgsen bok. På ett sätt som mina ord inte räcker till.

Betyg: 5/5

Katy hittar ett skadat föl ute på heden. Medan fölet läker så får man följa med sommaren på Bartongården.

Boken är relativt lättläst och bra språk men det märks tydligt att boken är översatt till svenska. Både människorna och hästarna var skrivna på ett naturligt sätt även om bokens handling inte alltid var perfekt.

Betyg: 4/5

Audience:

Tags:

Review by: Lina, praktikant vid Kronoby huvudbibliotek Thursday, February 20, 2020