Döden i Skuggmyra

En mycket spännande och trovärdig ungdomsdeckare.

Kompisarna Tim, Selma och Marvin har sommarlov. Det är en ovanligt varm och torr sommar och helst vill ungdomarna bara bada och äta glass.

På vägen hem från stranden upptäcker de att grannens hund, Dexter sitter ensam vid grinden, som om den ville någonting. Selma går fram till Dexter för att hälsa, samtidigt gör hon en hemsk upptäckt. Grannen Harry ligger avsvimmad i sin trädgård och han är alldeles askgrå i ansiktet. Kan han ha fått ett epileptiskt anfall? Ungdomarna måste själva ringa efter ambulans, för inga vuxna finns närheten. Harrys liv går inte att rädda och plötsligt har Tim, Selma och Marvin fått en stor och livlig hund att ta hand om.

Samma dag gör ungdomarna flera konstiga iakttagelser. Varför är Dexter så arg när han möter en viss person? Varför vill inte Harrys söner ta hand om Dexter och hur kan det komma sig att Harrys mobil är helt sönderkrossad?

Vad är en filatelist och hur giftig kan en växt vara? Det är många frågor och ungdomarna googlar sig fram för att hitta mera fakta. Men är allt sanning som man hittar på internet? Hur kan man kolla upp om saker och ting är sanna eller falska?

När Selma plötsligt försvinner och Tim ringer polisen för att få hjälp, då tas hans anmälan inte på allvar. Hur ska de nu kunna hitta Selma?

En fartfylld spännande biljakt, längs smala skogsvägar, under en mycket het och dammig sommardag. Vad mera behövs för att man inte ska kunna släppa boken. Man bara måste läsa vidare.

Döden i Skuggmyra vann Svenska Deckarakademins pris Spårhunden, bästa barn- och ungdomsdeckare år 2017.

Döden i Skuggmyra är en fristående fortsättning på Mysteriet i Skuggmyra och Brottsplats Kollo

Boken finns även som ljudbok i Elib : Döden i Skuggmyra