#döden

Mitt i livet med livsstilsblogg, gymträning och småbarn lurar ångest och utanförskap.

Vivi jobbar som programledare på tv, är aktiv på sociala medier med sin livsstilsblogg, håller sin kropp i trim på gymträningen. Hon har två barn som hon älskar högt och rent och en man som gillar sitt jobb som hemmapappa.

Men Vivi mår inte bra. I det som borde vara harmoni finns en smygande ångest: en dödsskräck som gör att hon spelar upp olika scener där barnen råkar ut för olyckor. Till sin stora sorg ser hon hur den övriga familjen lever lyckliga i sin egen bubbla där hon inte riktigt ryms. Hur blev det så?

I mitt minne har fastnat en scen där Vivi sitter med sitt barn i famnen och njuter av närheten - och ändå måste hon ju samtidigt dokumentera tillfället och ta en bild att sätta ut på Instagram.

Boken handlar mycket om att hitta sin inre kraft och ha mod att välja bort det oväsentliga. Det är kanske för mycket begärt att Sara Jungersten skulle ha en färdig lösning på hur detta ska ske. Slutet blir kanske litet väl förenklat. Å andra sidan inbjuder #döden till fortsatta funderingar och skulle passa bra som bokcirkelbok.

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Klockars-Othman Tuesday, February 9, 2016