Bokbloggen – En liten blogg om böcker

Atte och Bella två finlandssvenska tonåringar som skriver en blogg om böcker. De bor i Pedersöre och heter Astrid och Gabriella, men kallar sig Atte och Bella. De skriver recensioner, boktips, m.m.

För 3 år sedan fick vi förfrågan av Pedersöre kommunbibliotek om vi skulle kunna tänka oss att börja bokblogga. Vårt svar blev ja. Då hade vi knappast trott att vi än idag 3 år senare fortfarande skulle hålla på.
Att bokblogga har varit både roligt och givande. Vi har läst massor.  Jag tvivlar på att vi annars skulle ha läst alla de böcker vi har bloggat om. Eftersom vi bokbloggat har vi läst böcker regelbundet, vilket jag tror har varit väldigt viktigt och nyttigt. Att läsa böcker stärker språket och genom att bokblogga förbättrar man sitt skrivande.

När vi väljer böcker till vår bokblogg riktar vi oss kanske mest till ungdomar i vår ålder, men vi bloggar också böcker för andra åldersgrupper. Beroende på intresse försöker jag variera genre nu som då. Ibland får vi tips från personalen på Pedersöre kommunbibliotek om en viss bok som man skulle kunna läsa och skriva om. Emellanåt får vi också tips om böcker från de som läser bokbloggen.

Vi har fått  mycket positiv feedback från läsare. Det är jätteroligt att läsa kommentarer vi får och ibland diskutera en enskild bok.

Astrid Vesterbacka

bokbloggen