Bokbloggar

Få nya lästips med bokbloggar

bok+dator
Vill du få nya lästips, läsa recensioner och någon annans åsikter om böcker? Då är en bokblogg något för dig! Internet är fullt av bok- och litteraturbloggar, vissa är specialiserade på en viss typ av litteratur medan andra skriver om alla böcker som kommer i deras väg. Här har vi plockat ut några bokbloggar, tillsammans med en kort beskrivning om bloggens innehåll. Klicka på namnet för att komma till bloggen.

Hyllan har ett brett utbud av bokrecensioner, både svenska och engelska böcker. Bloggen har tydliga kategorier där man kan välja att läsa om en viss typ av böcker, t.ex. böcker om matlagning, verklighetsskildringar eller feel good-romaner.

Breakfast Book Club är en bokblogg som drivs gemensamt av två kvinnor, och som namnet till trots är skriven på svenska. I bloggen finns främst recensioner av nyutkomna romaner, men även en och annan lite äldre bok.

Klok som en bok är en bokblogg med mycket deckare, men även barnböcker, biografier och romaner. Korta texter som presenterar boken och bloggarens egna åsikter om den.

Boktjuven handlar främst om barn- och ungdomsböcker, men innehåller även recensioner av böcker för vuxna, samt en del ljudböcker och facklitteratur.

Seriebibliotekarien är specialiserad på serier. Bloggen recenserar både svenska och engelska seriealbum, allt från actionserier till humoristiska serier.

The Book Wheel är en engelskspråkig bokblogg med recensioner av både nya och äldre skönlitterära verk.

 

Om du även är intresserad av finskspråkiga bokbloggar, kan du klicka här för att komma till vår finskspråkiga artikel om samma ämne.

 

Kanske du känner till en bra bokblogg, eller har du till och med en egen bokblogg? Kommentera gärna!

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Korsholms bibliotek den 27 augusti 2015