Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf

Löpning är inte bara populärt, det har blivit en trend igen.

Malin Ewerlöf har varit löpare i nästan hela sitt liv. Efter att ha avslutat sin karriär som elitidrottare räknar hon sig numera som elitmotionär. I boken skriver Ewerlöf om olika delar av löpningen, allt  från att komma upp ur soffan till löpning för gravida, hon ger även praktiska råd om utrustning och på träning som kompletterar löpningen.

Ewerlöf ger läsaren tips och stöd för att komma igång med löpningen och att sedan även komma vidare. Hon skriver om fördelen med att träna med andra, men även ensam. I boken ges exempel på löpträning som ökar din löpkapacitet, backträning och fartlek. Ewerlöf har även skrivit ett kapitel om styrka och flexibilitet, där hon beskriver och illustrerar t.ex. olika stretchövningar som motverkar löparknä och styrketräning som ger en bättre uthållighet i löpspåret.

I boken försöker Malin Ewerlöf hjälpa läsaren att hitta rätt löpteknik. Det finns även utförliga träningsprogram beroende vad läsaren vill uppnå. Boken Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf är en lättläst, färgsprakande träningsbok som passar lika bra för glada nybörjare som elitmotionärer.

Tipsat av: Fredrikabiblioteken den 23 maj 2014