Blackout

Blackout är en självbiografi om Susannah Cahalan en 25-årig stjärnreporter på New York Post, som lever ett hektiskt och framgångsrikt liv.

En dag vaknar hon upp på sjukhuset, bunden till sängs, övervakad och oförmögen att tala eller röra sig. Det hade gått på några dagar.

Hon hade blivit galen, helt oförklarligt. Men det har funnits tecken på att allt inte är som det ska. Hon drömmer om vägglöss och hittar röda fläckar på sin arm. Hon anlitar skadedjursbekämpare för att sanera sin lägenhet, men de hittar inga vägglöss. Men Susannah är säker på att har vägglöss och kräver att de letar igen och igen. Hon är så upptagen av tanken på vägglöss att hon kommer oförberedd till en viktig intervju, hon börjar snoka i pojkvännens telefon och e-post, får panikattacker, slutar sova m.m.

En läkare tror att hon dricker för mycket alkohol, en psykolog ger henne diagnosen biopolär sjukdom. Nya läkare ger nya diagnoser bl.a. epilepsi, multipel personlighetsstörning, schizofreni. Till slut när nästan allt hopp är ute träffar hon läkaren Souhel Naijar, känd för att inte ge upp innan han hittar vilken sjukdom patienterna lider av. Efter ett antal prover upptäcker han att Susannah lider av en nyupptäckt och sällsynt sjukdom.

En mycket läsvärd bok!

Audience:

Tags:

Review by: Stadsbiblioteket i Närpes Wednesday, March 9, 2016