Berätta aldrig det här

En öppenhjärtig beskrivning av ha en psykiskt sjuk nära släkting, som till sist väljer att ta sitt liv

Nu fick du som du ville, hade Fridas mamma skrivit på avskedslappen innan hon tog sitt liv på mors dag. Frida Boisen berättar om sin uppväxt med en frånvarnade pappa och en mamma som aldrig slutade tråna efter pappan trots att han lämnade familjen då Frida var elva år. Oviljan och oförmågan att gå vidare i livet gjorde att mamman till sist blev sjukligt missnöjd med det mesta och det tog hon ofta ut i kontakten med Frida och hennes familj.

Frida Boisen skriver om det bottenlösa mörker som kom till henne i och med moderns självmord, hon funderade mycket på vad hon kunde ha gjort annorlunda så att mamma inte hade tagit detta drastiska beslut. Fridas pappa ville inte att Frida skulle tala eller skriva om självmordet, så i många år höll hon tyst, med det kom till en punkt då det inte gick att vara tyst längre.

En lättillgänglig bok om ett mycket angeläget och svårt ämne, som Frida Boisen så bra visar att vi inte kan sopa under mattan utan bör ta fram och tala om, för genom att sätta ord på det svåra kan vi kanske förhindra självmord.

Audience:

Tags:

Review by: Korsholms bibliotek Wednesday, November 18, 2020