Avioliitto Jane Austenin tapaan

Kevyttä chick-lit kirjallisuutta romantiikan ystäville.

Kirjan sankaritar Kate on nelikymppinen pätkätöissä puurtava sinkku. Moni ystävä on vakinaistettu, naimisissa ja saamassa lapsia. Katekin odottaa, että hänen nykyinen muotitoimittajan pestinsä vakinaistettaisiin. Mutta kun maailmanlaajuinen lama iskee ja lehtien mainostulot vähenevät niin myös toimittajien paikkoja karsitaan rankalla kädellä. Samaan aikaan Katen kasvattanut isoäiti sairastuu vakavasti ja perintötalo menee maksuhäiriöiden takia alta. Kate huomaa olevansa työtön, rahaton, miehetön ja koditon ja alkaakin kehitellä tältä pohjalta huimaa juttuideaa.

Kate on aina rakastanut Jane Austenin romaaneja. Austenin kirjoissa nuoret köyhien perheiden tyttäret yrittävät päästä hyvään avioliittoon, mielellään varakkaaseen sellaiseen. Kate päättää testata tätä toimintatapaa käytännössä ja tehdä kokeilustaan freelance-lehtijutun. Löytyykö onni ja vanhuuden turva siitä, että onnistuu nappaamaan keinoja kaihtamatta rikkaan aviomiehen? Kun vielä Katen ystävät piristävät häntä ostamalla hänelle syntymäpäivälahjaksi aatelisarvon, Lady Katen voittokulkua eurooppalaisissa jetset-seurapiireissä ei pysäytä mikään.

Kirjaa höystävät Austen sitaatit, muuten liikutaan aika perinteisillä rakkaustarinoiden vesillä. Kate käy treffeillä ja metsästää aviomiestä. Kun aviomiesehdokkaita on kiikarissa, täytyykin alkaa miettiä, löytyykö onni varakkuudesta vai olisiko sittenkin parempi naida rakkaudesta?

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Thursday, October 23, 2014