Aion tehdä sinut onnelliseksi

Mukava romaani 1960-luvun kotirouvien elämästä norjalaisessa kaupungissa.

Kirjassa Aion tehdä sinut onnelliseksi kerrotaan uudenkarhean kerrostalon A-rapun perheiden elämästä. Kerrostaloon muutto on ollut monelle suuri elämänmuutos. Vesi tulee sisään, ei ole ulkovessaa ja myös erilaiset kodinkoneet ovat tulleet monen kotirouvan arkea helpottamaan.
 
Jokaisen huoneiston oven takana asuu erilainen perhe. Yhteistä kaikille on, että perheen isä tienaa elannon ja naiset viettävät päivät kotona siivoten ja/tai hoitaen lapsia. Naisten työntekoa ei tässä yhteiskuntaluokassa katsota vielä hirveän suopeasti ja toiset pitkästyvätkin kotona toisten nauttiessa kotirouvana olosta. Barbara tosin ansaitsee hieman lisätuloja tekemällä naapurin rouville permanentteja ja värjäämällä heidän hiuksiaan.
 
Kirjassa ovat pääosassa rapun naisten väliset suhteet. Naapurien elämää seurataan tarkasti ja paperinohuiden kerrostalon seinien läpi kuuluu muiden asukkaiden puuhat, halusi tai ei. Naiset seuraavat toistensa siivoamistapoja, pukeutumista, kodinkonehankintoja joko arvostellen tai ystävyydellä. Myös muutaman parin lapsettomuutta ihmetellään tai vastaavasti lastenhoitotaitoja.
 
Miehet ovat kirjassa tärkeässä sivuosassa. Perheenisät eivät pahemmin siivoa tai laita ruokaa, tällaista miestä pikemminkin kummastellaan. Isät toivovat poikia, joiden kanssa voisi sitten puuhailla kaikenlaista miehekästä, vauvoista he eivät niinkään piittaa. Talon ylimmässä kerroksessa asuu erityisen hehkeä rouva Foss, jonka huhutaan siivoavan alasti. Rouva Foss onkin monen miehen päiväunien ja naisten ärtymyksen kohde.
 
Aion tehdä sinut onnelliseksi on nautittava vanhan ajan lukuromaani, joka tarjoaa mielenkiintoisia hahmoja ja kimurantteja ihmissuhteita.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Thursday, November 21, 2013