Aineistot

Pietarsaaren kaupunginkirjastossa on monipuolinen valikoima kirjoja, musiikkia, elokuvia, e-kirjoja, lehtiä ja muuta aineistoa.

Kirjat

Kirjaston ensimmäisestä kerroksesta löydät kaunokirjallisuuden – romaanit, novellikokoelmat, runoteokset ja näytelmät.

Kirjaston toisessa kerroksessa on tietokirjallisuutta eri aiheista. Täältä löydät opiskeluaineistoa, lakitekstejä, historiallisia teoksia mutta myös harrastuskirjoja ja taidekirjoja.

Fredrika-kirjastojen Vinkit-sivulta (länk) saat lukuvinkkejä. Tästä näet, mitkä kirjat on juuri äskettäin hankittu Pietarsaaren kirjastoon.

E-kirjat

Pietarsaaren kaupunginkirjasto tarjoaa yhdessä muiden Fredrika-kirjastojen ja Vaasan kaupunginkirjaston kanssa e-kirjoja ellibs- ja elib-palveluista.

Lue aiheesta lisää E-kirjat-sivulta tai mene suoraan palveluihin:

Ellibs (pääasiassa suomenkielisiä e-kirjoja)

Elib (pääasiassa ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja)

Elokuvat

Pietarsaaren kaupunginkirjasto tarjoaa noin 3500 elokuvaa lainattavaksi. Kokoelmassa on sekä lasten että aikuisten elokuvia. Elokuvien lainausaika on 14 päivää.

Musiikki

Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on monipuolinen musiikkiosasto, josta löytyy eri musiikkilajien levytyksiä ja nuotteja. Laina-aika on 30 päivää.

Lehdet

Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on laaja valikoima lehtiä sekä paperisina että sähköisessä muodossa.

Digitaaliset sanoma- ja aikakauslehdet

Kirjastossa voit lukea sanomalehtesi online kirjaston tietokoneilla tai langattomassa verkossa.

PressReader

Maailman sanoma- ja aikakauslehdet kännykkään ja tabletille – ilmaiseksi kirjaston verkon kautta!

PressReader sisältää 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 150 maasta 60 eri kielellä. Lehdet voi ladata tabletille tai älypuhelimeen kirjaston langattoman verkon kautta ja lukemista voi jatkaa kirjastosta lähdettyä.

Lue lisää PressReaderin käyttämisestä

ePress

ePress sisältää suomalaisia sanomalehtiä. Heti ilmestymisensä jälkeen ovat luettavissa mm. Helsingin sanomat, Hufvudstadsbladet, Pietarsaaren sanomat ja Österbottens tidning. ePress on käytettävissä kirjaston tietokoneilla ja omalla tabletilla, älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella, kun otat yhteyden kirjaston langattomaan verkkoon.

Painetut sanoma- ja aikakauslehdet

Kirjaston paperisten sanoma- ja aikakauslehtien viimeisimmät numerot ovat kirjaston lehtilukusalissa. Vanhempia aikakauslehtiä saa lainata kotiin. Kirjaston lehtiluettelossa on tiedot siitä, kuinka kauan kutakin aikakauslehteä säilytetään.

Pietarsaaren Sanomien ja Jakobstads Tidningin (nyk. Österbottens Tidning) aikaisemmat vuosikerrat ovat mikrofilmeillä ja niitä voi lukea kirjastossa.

Erikoiskokoelmat

Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on kolme erikoiskokoelmaa.

Kotiseutukokoelma

Kirjastossa on laaja kokoelma pietarsaarelaisten kirjoittamaa kirjallisuutta sekä kirjoja, jotka käsittelevät kaupunkia. Kokoelma on sijoitettu kirjaston toiseen kerrokseen.

Kokoelman kirjoja ei saa lainata kotiin.

Selaile kokoelmaa

Anna Bondestamin kokoelma

Kirjailija Anna Bondestamin kirjasto on Pietarsaaren kaupunginkirjastossa. Kirjasto on säilytetty alkuperäisessä muodossaan ja on ensisijaisesti niiden käytettävissä, jotka haluavat tutkia Anna Bondestamin kirjallista tuotantoa. Kokoelman kirjoja ei saa lainata kotiin.

Lue lisää Anna Bondestamin kirjailijan urasta ja hänen kokoelmastaan:

  1. Anna Bondestam

    Kirjoittanut: Pietarsaaren kirjasto

    Kirjailija Anna Bondestam, joka syntyi ja kasvoi Pietarsaaressa, on kirjoittanut mm. kirjat Kuilu ja Tie kaupunkiin. Anna Bondestamin kirjastoa säilytetään alkuperäisessä muodossaan Pietarsaaren kaupunginkirjastossa.

Selaile kokoelmaa

Färsaari-kokoelma

Pietarsaaren kaupunginkirjasto toimii Färsaarten kirjallisuuden keskuksena Suomessa. Färsaarten kokoelma on yksi viidestä pohjoismaisesta erikoiskokoelmasta, joiden perustamisaloitteen Pohjola-Norden yhdistys teki vuonna 1987. Pietarsaaren kaupunginkirjaston erikoiskokoelma sisältää tällä hetkellä noin 900 nimikettä ja yli 1100 nidettä. Kirjoja voi lainata kotiin ja kaukolainata.

Selaile kokoelmaa

Lue lisää Fäärsaari-kokoelmasta:

  1. Färsaari-kokoelma

    Kirjoittanut: Pietarsaaren kirjasto

    Pietarsaaren kaupunginkirjasto toimii Färsaarten kirjallisuuden keskuksena Suomessa. Färsaarten kokoelma on yksi viidestä pohjoismaisesta erikoiskokoelmasta, joiden perustamisaloitteen Pohjola-Norden yhdistys teki vuonna 1987.