Aineisto

Kruunupyyn kirjastoista löytyy materiaalia monessa muodossa

Kirjat

Kruunupyyn kirjastoista löytyy noin 88.000 kirjaa, ruotsiksi ja suomeksi sekä myös monilla muilla kielillä. Lainausaika on kurssikirjoja lukuunottamatta neljä viikkoa. Kurssikirjojen lainausaika on kaksi viikkoa.

Kirjoja, joita meillä itsellämme ei ole, voimme lainata muista kirjastoista. Haluatko tietää enemmän? Katso kaukolainat »

Tarjoamme myös Fredrika kirjastoverkon kautta mahdollisuuden lainata e-äänikirjoja kuunneltavaksi ja e-kirjoja luettavaksi omalle tietokoneelle tai tabletille. Myös uusimmat nimekkeet ovat heti saatavilla. Palvelun ylläpitäjä on ruotsalainen ELib-yhtiö. Näin ollen sisältö on valtaosin ruotsinkielinen.

Voit itse uusia lainojasi verkkokirjaston kautta. PIN-koodin ja lainauskorttisi numeron avulla pääset kotoa uusimaan lainojasi ja varaamaan kirjoja Kruunupyyn kirjaston luettelosta. Oman PIN-koodin saat kunnan kirjastoista. Lainoja voi uusia myös puhelimitse. Lainoja voi uusia korkeintaan viisi kertaa.

E-kirjat

On myös mahdollista lainata kotiin e-kirjoja kuunneltavaksi tai luettavaksi omalle tietokoneelle tai tabletille. Lue enemmän »

Lehdet ja aikakauslehdet

Meillä on sekä paikallisia ja valtakunnallisia päivälehtiä sekä ruotsiksi että suomeksi. Lehdet säästetään kolme kuukautta. Tämän lisäksi tilaamme yhteensä noin 110 aikakauslehteä eri harrastusalueilta. Viimeistä numeroa lukuun ottamatta kaikkia aikakauslehtiä voi lainata kotiin. Lainausaika on neljä viikkoa. 

Audiovisuaalinen aineisto

Lastenosastolta löytyvät äänikirjat (CD) ja lastenelokuvia (DVD) lainattaviksi. Elokuvien lainaus-aika on 7 vrk.

Aikuisten osastolta löytyy kielikursseja sekä CD-äänikirjoja.

Kotiseutukokoelma

Kirjastoissa on omaan kuntaamme ja kotiseutuumme liittyvä erillinen osasto sekä tieto- että kaunokirjallisuudelle. Täältä löydät kirjoja, jotka käsittelevät Kruunupyytä tai ovat paikkakunnan kirjailijoiden kirjoittamia, niin kuin Lolan Björkmanin, Brita Högnäs-Sahlgrenin, Hjalmar Krokforsin, Erik Granvikin, Tor Högnäsin, Hans Forsin, Signe Strömborgin jne. kirjoja.

Kotiseutukokoelmaan hankitaan ja kerätään ensisijaisesti kirjoja ja kirjasia, mutta kokoelmasta löytyy myös muuta aineistoa, kuten julisteita, esittelylehtisiä, kasetteja, videoita sekä sukuselvityksiä.

Käsikirjastosta löydät myös kunnallista tiedotusta ja kunnanvaltuuston sekä kunnanhallituksen pöytäkirjat.