Aftonland

Karolina är professor i konsthistoria, hon är 40+ och har nyligen separerat från sin mångåriga sambo. Separationen var odramatisk, deras förhållande hade länge varit på upphällningen. Karolina försöker på olika sätt att hitta ett nytt livsinnehåll. Hon ångrar att hon aldrig skaffat några barn och att det så småningom börjar vara för sent. Hon känner sig dragen till olika män, men det blir aldrig riktigt som hon tänkt sig. I det stora hela känns tillvaron lite meningslös.

I sitt arbete har Karolina specialiserat sig på kvinnomotiv i konsten. Hon har flera doktorander som hon handleder. En av dem, Anton, gör ett speciellt stort intryck på henne. Therese blir småförälskad i Anton, en känsla som kanske är besvarad.

Staden Stockholm är i högsta grad närvarande i boken. Man får tillika en inblick i livet på universitetet och arbetet där. Bohman lyckas också flika in skildringar av skeenden i konsthistorien i sin roman.

Therese Bohman är författare och kulturjournalist. Hon debuterade med  romanen Den drunknade (2010). År 2014 utkom Den andra kvinnan  som även nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2015.

Fler titlar av författaren:

 1. Den drunknade

  By: Bohman, Therese
  Language:
  Swedish
  Published: 2010
  Classification: 84.31
  Available as: Book
 2. Den andra kvinnan

  By: Bohman, Therese
  Language:
  Swedish
  Published: 2014
  Classification: 84.31
  Available as: Book
 3. Aftonland

  By: Bohman, Therese
  Language:
  Swedish
  Published: 2016
  Classification: 84.31
  Available as: Book

Audience:

Tags:

Review by: Annika Högväg Friday, January 20, 2017