Äta kakan och ha den kvar

Amanda Berger har ett tryggt och ordnat liv tillsammans med man och två tonårsdöttrar. När hon blir utan jobb börjar allt trassla till sig.

Amanda Berger och familj bor i en förort till Stockholm där ytan är mycket viktig. När hon blir uppsagt från jobbet talar hon inte om detta för familjen utan låter dem tro att hon fått nytt jobb i Tyskland. Varje vecka packar hon och låter familjen förstå att hon reser iväg. I själva verket bor hon i en lägenhet inne i Stockholm där hon så småningom får jobb i en second-hand affär.
Hon träffar nya vänner och skaffar sig en yngre älskare. Hon lever livet ändå tills en dag då hon märker att hon inte är den enda som ljuger. Intrigerna avlöser varandra och det blir intressant mot slutet att se hur de ska reda upp alla problem.
Boken som är författarens debutroman är riktigt underhållande och speciellt kul att den är en svensk feelgood roman. Den är stundtals lite överdriven, men och andra sidan är det ju inte frågan om någon biografi. Rekommenderas varmt om man gillar genren.
Läs gärna även den fristående fortsättningen Den som väntar.

Audience:

Tags:

Review by: Biblioteken i Vörå Monday, March 23, 2015